Cel mai mare rulment produs de Schaeffler, realizat în fabrica de la Brașov
 
Compania Schaeffler a produs cea mai mare articulație de rulment din istoria companiei și până în prezent. Acest rulment special a fost produs în fabrica companiei din România, la Braşov, cântărește aproximativ 4,7 tone, are un diametru exterior de 1 900 milimetri, un diametru interior de 1 500 milimetri și o înălțime de 600 milimetri.
 
Citește mai mult
 
 
 
Mentenanţă cu ultrasunete
 
Încă de la începuturile ei, revista T&T - Tehnică și Tehnologie a încercat să scoată subiectul mentenanţei din conul ei de relativă şi nemeritată umbră. (Chiar şi eu am scris în ultimul deceniu câteva articole de fond care încă îmi par demne de lecturat: „Mentenanţa - de la teorie la practică” (T&T-5/2014); „Reiterări de(spre) mentenanţă" (T&T-1/2013); „Mentenanţă în timp real şi mentenanţă...
 
Citește mai mult
 
Roboţii trec de pe liniile de producţie în birouri
 
Automatizarea liniilor de producţie este o realitate în numeroase domenii de activitate, iar roboţii industriali au preluat o bună parte dintre sarcinile dificile care implică repetitivitate, viteză mare de reacţie sau nivel ridicat de risc. Companiile au însă nevoie de eficienţă nu doar pe liniile de producţie, ci și în activităţile de birou.
 
Citește mai mult
 
 
 
Inteligenţa Artificială îmbunătăţeşte gestionarea roboţilor
 
Cum Industry 4.0 devine realitate, activitățile economice care introduc mai mulți roboți în mediul de producție vor putea beneficia de regimuri de mentenanță din ce în ce mai eficiente.
 
Citește mai mult
 
Materiale plastice şi cauciuc - tendinţe în tehnologie (II)
 
Prezent la Conferința de presă dedicată K2019, desfășurată la București pe 6 iunie, domnul Thorsten Kühmann, reprezentantul Consiliului expozanților K2019, ne-a prezentat situația pieței materialelor plastice la nivel mondial...
 
Citește mai mult
 
 
 
10 megatendinţe în tehnologie şi industrie pentru 2025
 
Pe 8 august, Huawei a lansat raportul Global Industry Vision (GIV), continuându-și prognozele pentru dezvoltarea tehnologiei și industriei până în 2025.
 
Citește mai mult
 
Rezultatele raportului de cercetare IoT Signals
 
Pe 30 iulie, Microsoft Corp. a anunțat IoT Signals, un nou raport de cercetare menit să ofere o privire de ansamblu asupra arhitecturii și a utilizării IoT.
 
Citește mai mult
 
 
 
Antreprenorii români, cei mai avansaţi în adoptarea tehnologiilor digitale
 
Antreprenorii români sunt cei mai avansați în folosirea tehnologiilor digitale, comparativ cu omologii lor din celelalte 14 state din Europa Centrală și de Est, relevă studiul Central and Eastern Europe Private Business Survey 2019, realizat de PwC. Astfel, 64% dintre ei au și proiectat deja o strategie pentru digitalizare, un procent dublu față de media din regiune.
 
Citește mai mult
 
În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă vor fi afectate de transformarea digitală
 
În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală generată de noile tehnologii, relevă raportul PwC’s Workforce Disruption Index, prezentat pe 2 iulie 2019 în cadrul evenimentului Workforce for the future. Upskilling for Era 4.0.
 
Citește mai mult
 
 
             DESPRE NOI:
 
Revista specializată T&T - Tehnică și Tehnologie este un instrument nelipsit profesioniștilor din orice companie din industrie, util pentru a ține pasul cu noutățile tehnologice de ultimă oră.
 
                CONTACT:
 
Tehnic Media SRL
Tel/Fax (+4)021.340.28.67/68
E-mail: office@tehnicmedia.ro
Adresă corespondență:
OP 60 - CP 51 București
Str. Barajul Iezerului, nr. 6A, Clădirea Cedru, etaj 3, camera 312
 
 
Facebook
YouTube